Over ons

Afrika Swing

Mijn naam is Cynthia Gabla.

In mijn geboorteland Ghana kwam ik op jonge leeftijd in contact met het Kusum Gboo Dance Ensemble. Ik hield al veel van muziek en dans, maar wilde mezelf nog meer ontwikkelen.Daarom heb ik bij Kusum Gboo een professionele dansopleiding gevolgd. Met dat gezelschap hebben we veel optredens verzorgd in Afrika, maar we zijn ook door Europa gaan toeren. We traden op in Zweden, Noorwegen en zijn twee keer op uitnodiging van Festival Mundial komen optreden in Tilburg, Nederland. Ook toerden we met veel succes langs diverse podia en theaters. Tilburg is een stad waar veel gebeurt op cultureel gebied, daarom heb ik hier Afrika Swing opgericht. Door mijn ervaring met dans en beweging ken ik intussen veel mensen in de muziek- en sportwereld, daar werk ik veel mee samen. Afrika Swing is door de jaren heen uitgegroeid tot een bedrijf waar ik vol enthousiasme mee bezig ben.
Met Afrika Swing verzorg ik workshops, danslessen en optredens. Dat doe ik op scholen voor basis- en voortgezet onderwijs, maar ook tijdens naschoolse activiteiten. De lessen voor volwassenen zijn een combinatie van Afrikaanse dans en fitnessbewegingen. Ook ben ik regelmatig te vinden in het Event Center van Vakantiepark Beekse Bergen, daar verzorg ik optredens en workshops tijdens feesten. Afrika Swing wordt door allerlei andere bedrijven en organisaties ingehuurd, maar ook voor feesten bij particulieren. Dan treden we op met onze Afrikaanse dans- en percussiegroep. Door ons getrommel en de dans wordt een feest meteen sfeervol en swingend, ik kan het iedereen aanraden.   

Ik vind het belangrijk dat mensen kennis kunnen maken met de Afrikaanse cultuur, die heel anders is dan de Europese. Die cultuur kan ik ze met de muziek, het ritme en de dans zeker meegeven. Jong en oud komen los door het dansen, iedereen komt in beweging tijdens mijn workshops. Ik motiveer de mensen en betrek ze er allemaal bij. Iedereen mag in zijn of haar eigen tempo dansen en er is veel interactie. Op de gezichten van de deelnemers zie ik veel blijdschap, we zijn samen op een uitbundige manier aan het bewegen. Dat vind ik mooi om te zien, daar doe ik het voor.